Genieten van single zijn tijdens de feestdagen

Genieten van single zijn tijdens de feestdagen
Het lijkt erop dat singles met grotere angsten kampen dan we oorspronkelijk dachten. We hebben het niet over spinnen, inbrekers of het internet dat niet werkt. We hebben het over single zijn tijdens de feestdagen. Of het nu Kerstmis, Pasen, Valentijnsdag of Nieuwjaar is, mensen spenderen die dagen niet graag alleen. Volgens een studie van Match.com zegt 48% van de singles dat geen partner hebben tijdens de feestdagen hun grootste zorg is.

Wij van AmorDating begrijpen dat het leuk is om gezelschap te hebben in goede en slechte tijden. Maar waarom niet de positieve kanten zien van single zijn tijdens de feestdagen? Leer genieten van je eigen gezelschap. Het AmorDatingteam heeft een aantal redenen bedacht voor waarom het geweldig is om single te zijn tijdens de feestdagen!
Je hoeft je niet druk te maken over het vinden van het perfecte cadeau voor je liefHoeveel geld moet je aan elkaar uitgeven? Wat als je nog maar net samen bent? Wat als je al té lang samen bent en je geen cadeau-ideeën meer hebt? Dit zijn slechts enkele van de vragen die ons parten spelen bij het bedenken van kerst- of Valentijnsdagcadeaus.

Geen relatie hebben bespaart je het ongemakkelijke moment wanneer je lief een nepglimlach opdiept als reactie op het niet-zo-geweldige geschenk, waarvan je dacht dat hij/zij het leuk zou vinden. Of wanneer je kerstcadeautjes koopt voor zijn/haar familie ... Oh, de horror die het kiezen van het perfecte cadeau is! Geef als single dat geld maar lekker aan jezelf uit.

Je hoeft niet te doen alsof je het geschenk dat je partner je heeft gegeven leuk vindtSoms meent je partner zich te herinneren dat je een miljard jaar geleden gezegd hebt dat je een bepaald iets wilde hebben en nu krijg je het ook. Oeps. Wat? Je weet niet wat erger is: het feit dat hij/zij er zo enthousiast over is, of het feit dat je nu een Oscarwaardige glimlach moet tevoorschijn toveren om zijn/haar gevoelens niet te kwetsen. Als single heb je dit probleem nooit!

De ongemakkelijke slaapregeling in het ouderlijk huisOf je nu op bezoek bent voor Pasen, een verjaardag of Kerstmis, het kan lastig zijn om tijdens de feestdagen bij familie te logeren. Je kunt je nooit écht ontspannen, want er zijn altijd familieleden in de buurt die willen praten of iets willen gaan doen.

"Maar zelfs als je wél een kamer 'mag' delen, denk aan de gouden regel: houd je handen voor jezelf!"

Als hun/jouw ouders wat strenger zijn, dan mag je niet in dezelfde kamer slapen als je vriend/vriendin. Maar zelfs als je wél een kamer 'mag' delen, denk aan de gouden regel: houd je handen voor jezelf! Je weet nooit hoe hun/jouw ouders reageren als ze onaangekondigd je kamer binnenkomen en je 'betrappen'. Ook zijn de muren misschien niet zo dik als je dacht. Beeld je het familiediner daarna in!

Meer tijd om met familie door te brengenAls je in een relatie zit, dan moet je de familiebezoeken afwisselen en dat kan teleurstellend zijn als je ernaar uitkijkt om je eigen familie te zien. Hoewel familie vervelend kan zijn, is het nog steeds je familie. Geniet dus van de gekke discussies en van je ouders die zeuren over het vinden van een lief. Omarm de leuke herinneringen in spe! Wie weet hoe het gezin van je toekomstige partner zal zijn.

Meer tijd om met oude vrienden door te brengensSommigen krijgen enkel hun oude jeugdvrienden te zien wanneer ze hun ouders bezoeken. Als je je partner in de toekomst mee moet slepen, dan draait het misschien niet goed uit. Komen ze wel overeen? Of wat als je lief zich niet op zijn/haar gemak voelt bij een groep mensen die hij/zij niet kent? Het is dan moeilijker om te genieten en herinneringen op te halen met je vrienden. Wanneer je single bent, moet je daar allemaal geen rekening mee houden!

Geen druk om alles speciaal te makenVooral voor Valentijnsdag voelen velen de behoefte om alles zo speciaal en perfect mogelijk te maken – en dat kan vermoeiend zijn. Als je de meest romantische ervaring ooit verwacht, dan schuilt teleurstelling in een klein hoekje. Of soms wil je niet de perfecte jurk, schoenen en make-up moeten zoeken om naar een chique etentje bij kaarslicht te gaan – omdat de jurk niet goed past, de schoenen ongemakkelijk zijn en het restaurant te vol zit, waardoor je maar moeilijk met je lief kan praten. Soms wil je gewoon ontspannen in joggingbroek, meeneemchinees eten en tv kijken. Koester dus je single momenten, waarvoor je je niet eens moet wassen!
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)