Hoe de feestdagen te overleven met familie

Hoe de feestdagen te overleven met familie
Familiebijeenkomsten kunnen leuk zijn, tenzij je relatiestatus (of het gebrek eraan) het enige is waar je hele familie over wil praten. Of misschien breng je wel voor het eerst je nieuwe vriend(in) mee naar huis? Het Loveawaits-team heeft een aantal tips bedacht om je door lastige vragen heen te helpen, zodat je gewoon kan genieten van de feestdagen met je familie.
Single tijdens de feestdagen met de familieOuders zijn best leuk, ze houden onvoorwaardelijk van je en verwachten er niets voor terug ... Wél kunnen ze maar niet stoppen met je vervelende vragen te stellen. "Waarom heb je nog geen vriend/vriendin gevonden?" en "Ben je te kieskeurig?". Of de irritantste dooddoener ooit: "Je wordt er ook niet jonger op." Alleen al daarvoor zou je familiebijeenkomsten willen overslaan. Maar er is een manier om deze ongemakkelijke gesprekken te vermijden! Je kan eerlijk zijn en zeggen dat je nog niemand hebt gevonden waarmee je jezelf op lange termijn samen ziet. Leg uit dat je niet kieskeurig bent en dat er absoluut niets mis met je is. Soms kost het gewoon tijd om de juiste persoon te vinden.

Of je kunt liegen en zeggen dat er wél iemand is, maar dat het een nieuwe relatie is en je hem/haar niet overhaast aan je familie wil voorstellen. Als er nog méér vragen volgen van zodra de feestdagen voorbij zijn, zeg je gewoon dat het er dan toch niet inzat, maar dat je wel een goed oog hebt op de toekomst.

"Vertrouwen is van cruciaal belang in deze situaties. Vaak zijn mensen die de neiging hebben om de keuzes van anderen te bekritiseren, niet tevreden met die van henzelf."

Als iemand in je familie de neiging heeft om je keuzes (over je opleiding, werk, privéleven, kledij ... ) te analyseren (en te bekritiseren), haal dan eens diep adem en bewaar je kalmte. Vertrouwen is van cruciaal belang in deze situaties. Vaak zijn mensen die de neiging hebben om de keuzes van anderen te bekritiseren, niet tevreden met die van henzelf. Let dus maar niet op hun opmerkingen en hou je hoofd koel!
 
Geniet van je familie en maak je geen zorgen over de kleine dingen ... Wat het ook is, het gaat voorbij. Een manier om ongemakkelijke gesprekken te vermijden, is door je bezoek te plannen. Breng niet al je tijd door met tantes/ooms/neven en nichten. Ga de stad in, maak een wandeling of spreek af met oude vrienden. Er is zeker iemand in de buurt die op stap wil en een paar uur weg wil zijn van al die vragen!

De familie ontmoetenHet ontmoeten van je partners familie is een grote stap. Om voor de feestdagen te worden uitgenodigd bij je partner thuis, is een nog grotere stap.

Het is een beetje eng en spannend tegelijk om je vriend(in) bij je familie te introduceren, maar zélf voorgesteld worden is zo mogelijk nog stresserender.

Breng een klein cadeautje mee als blijk van waardering voor de uitnodiging van de familie van je partner. Ga eventueel voor de klassiekers - wijn, bloemen of chocolaatjes. Als je een paar dagen blijft logeren, dan is een groter geschenk misschien een betere keuze. Als je partner meerdere goede ideeën heeft qua cadeau, kies er daar dan ééntje uit. Let op dat het ook niet té groot of extravagants en duur is ... het is de gedachte die telt!

Eén van de meest voorkomende vragen tijdens familiebijeenkomsten zijn: "Wanneer ga je trouwen?", "Wil je baby's?" of "Wanneer wil je kinderen?" Of je al drie maanden of drie jaar aan het daten bent, het blijven privé-onderwerpen. Je hoeft intrusieve vragen zoals deze niet te beantwoorden. Maar als je je familie wél van antwoord wil dienen, bespreek dat dan vooraf met je partner. Je wil de dingen namelijk niet nòg ongemakkelijker maken door volledig verschillende antwoorden te geven.

"Geniet van de feestdagen, eet lekker, drink een paar drankjes en blijf positief."

Als je een paar dagen blijft logeren, breng dan een aantal verschillende kledingstukken mee, van casual tot formeel. Je weet nooit wat de familie van je partner heeft gepland, dus je bereidt je best voor met verschillende opties.

Als je een goede indruk wilt maken, bied dan aan om te helpen bij familieklusjes, of het nu gaat om boodschappen doen, koken of afwassen. Let op en luister naar wat mensen zeggen. Vergeet niet dat de familie van je partner een bepaalde manier heeft om dingen te doen en dat ze niet willen dat een andere persoon dit verstoort. Zoek een activiteit waarin jullie allemaal geïnteresseerd zijn en stel deze voor.

Probeer ook om gesprekken met andere familieleden te beginnen. Het is altijd beter om sociaal proberen te zijn, zelfs als je faalt, dan in de hoek te zitten en met niemand te praten.

Dus wees jezelf en laat de vragen van mensen je niet teveel raken. Geniet van de feestdagen, eet lekker, drink een paar drankjes en blijf positief.
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)