Hoe voorzichtig te zijn wanneer je elkaar online leert kennen

Hoe voorzichtig te zijn wanneer je elkaar online leert kennen
Daten is leuk. Of dat is toch de bedoeling. In het geval van online dating moet je wel extra voorzichtig zijn.

We hebben het niet alleen over volwassenen die op minderjarigen azen; we hebben het ook over getrouwde mensen die zichzelf als single uitgeven, mensen die op zoek zijn naar een snelle wip in plaats van een langdurige relatie, en oplichters die online relaties proberen uit te buiten voor financieel gewin.

We verzamelden enkele aandachtspunten dat wij van AmorDating ten zeerste aanbevelen, om ervoor te zorgen dat je vriendschappen en relaties ontwikkelt in een goede en veilige omgeving.
Geef persoonlijke info slechts beetje bij beetjeWe begrijpen het, hoor. Wanneer je iemand nieuw ontmoet, en dan vooral als je met die iemand een relatie wilt, dan wil je alles over die persoon weten. Je wil dan ook dat die persoon alles over jou weet, zoals je eigenaardige gewoonten en de tv-programma's waar je van houdt. Of misschien wil je zelfs over die vervelende collega praten. Maar we raden je af om te snel te veel in te gaan op details.

"Communiceer niet met iemand die je onder druk zet om persoonlijke informatie vrij te geven."

Je profiel op zich zou in het begin genoeg moeten zijn. Nadat je je match beter leert kennen, kan je natuurlijk beginnen praten over wat je maar wilt. We raden je wel aan om bepaalde onderwerpen te vermijden. Persoonlijke informatie (je adres, telefoonnummer, je universiteit/school/werkplek) blijft beter persoonlijk. Je moét deze informatie niet delen met je match, voordat je hem/haar echt goed hebt leren kennen.

Communiceer niet met iemand die je onder druk zet om persoonlijke informatie vrij te geven.

Leer iemand kennen voordat je ermee afspreektHoewel je misschien het gevoel hebt dat je een goede vriend hebt gevonden via DateMig, of zelfs je toekomstige vriend/vriendin, spreek je best alleen persoonlijk af wanneer je daar klaar voor bent. Je bent nooit verplicht om iemand in levende lijve te ontmoeten, ongeacht het niveau van online intimiteit. Wacht tot je je op je gemak voelt, voldoende informatie over elkaar hebt en je beiden eens in het echte leven wilt afspreken.

Licht een vriend(in) of familielid inWanneer je besluit om je online match in het echte leven te ontmoeten, dan is het aangeraden om iemand op de hoogte te stellen van je aanstaande date. Vertel een vriend(in) of familielid wie je gaat zien, waar je naartoe gaat en wanneer je terugkomt.

Breng een vriend(in) meeWanneer je een vriend(in) aan je zijde hebt, kan je die zenuwen beter de baas wanneer je eindelijk je online match ontmoet. Het is ook handig om een vriend(in) bij te hebben als je op weg bent naar een grote bijeenkomst waar je niemand kent. Zo kan je elkaar in de gaten houden of, als de date niet zo goed verloopt, dan kan je vriend(in) je gezelschap houden.
Als je met je match afspreekt in een intiemere setting (een één-op-één date), kan je je vriend(in) nog steeds vragen om met je mee te gaan, maar dan onopvallend aan een andere tafel te gaan zitten. Op die manier kan je rustig praten en je concentreren op je date, terwijl je nog steeds vrienden in de buurt hebt om een oogje in het zeil te houden.
  
Spreek af in een veilige, publieke ruimteEen romantische, zelfgemaakte maaltijd klinkt geweldig, maar bewaar dat voor later. Je eerste face-to-facedate is best informeel, rustig en op een openbare plaats. Afspreken voor koffie of een lichte maaltijd is bijvoorbeeld een goed idee. Naar de film gaan is ook leuk, maar het is beter om een plek uit te kiezen waar je kunt praten en elkaar beter kan leren kennen.
 
Drink met mateGa je voor je eerste date op café? Let dan goed op hoeveel je drinkt, want dronken zijn kan je capaciteit om goede beslissingen te nemen beïnvloeden. Laat je drankje of eten nooit onbewaakt achter. Terwijl je je date net leert kennen, is het beter om geen of alleen kleine hoeveelheden alcohol te consumeren.

"Zolang je je comfortabel en veilig voelt, zal je date goed gaan!"

Je date voelt zich misschien niet comfortabel genoeg om te drinken op een eerste date. Respecteer die beslissing en bied ook niet-alcoholische dranken aan. Je hebt een heleboel opties: thee, sap, limonades, cappuccino's, lattes, soep ... wat je hartje ook maar begeert. Zolang je je comfortabel en veilig voelt, zal je date goed gaan!
 
Wees voorzichtig en alertWees verantwoordelijk bij het afspreken met nieuwe mensen. Let goed op bij wat je match schrijft/vertelt. Als je denkt dat je match niet eerlijk is, stop dan het contact. Het is belangrijk dat je je veilig voelt. Als je match het vermijdt om te antwoorden op vragen over zijn/haar leeftijd of burgerlijke staat, dan mag je absoluut de communicatie een halt toeroepen.

Liefde en relaties zijn leuk, maar wees voorzichtig en laat romantiek je oordeelvermogen niet vertroebelen. Vertrouw op je intuïtie. Word niet te snel intiem met iemand. Als je beide besluit om in het echte leven af te spreken, wees dan slim en bescherm jezelf.
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)