Plaatsen om te bezoeken

Plaatsen om te bezoeken
Wie houdt er niet van op reis gaan? Reizen betekent nieuwe plaatsen ontdekken, genieten van eten en muziek uit een nieuwe stad en genieten van de sfeer of de zon. Weekendje weg? Langere reis? Dit zijn de vakantiebestemmingen van het AmorDatingteam. We weten zeker dat je er plezier aan zal beleven.
SchotlandMensen gaan naar Engeland en praten over hoe fantastisch Londen is. Maar waarom ontdek je niet de overweldigende schoonheid die Schotland te bieden heeft? Je kan een lang weekend doorbrengen in Edinburg, er verblijven tijdens de Hogmanayfeesten (het traditionele Schotse oudejaarsfeest), een kijkje nemen in Glasgow of op één van de prachtige eilanden vertoeven. Wat je ook kiest, het zal geweldig zijn en je zal er geen spijt van krijgen! Schotland is een land vol variatie, ideaal voor zowel jong als oud, natuurliefhebbers, geschiedenisliefhebbers en muziekliefhebbers. Niet te missen bezienswaardigheden en plekken:

- Edinburgh Festival – gedurende drie weken in augustus met een uitgebreide selectie muziek, opera, theater en dans. Voor toeristen en de lokale bevolking.

- Naast het prachtige landschap is Schotland ook bekend voor haar nachtleven. Glasgow is de grootste en meest levendige stad van Schotland met een drukke uitgaansbuurt, bestaande uit traditionele pubs, trendy bars en een scala aan nachtclubs. Aberdeen, de derde grootste stad van Schotland, is een universiteitsstad met een bloeiende jongerenscene die bekend staat als het centrum voor livemuziek in Schotland.

- Het beste feest in Schotland is de Schotse viering van Hogmanay (of oudejaarsavond), een feest dat traditie combineert met modern hedonisme. Vanaf oudejaarsavond gaan mensen de straat op om het te vieren. Het feest gaat van geweldig naar gek en er is traditioneel vuurwerk en een vreugdevuur!

- Bezoek ook zeker het Schotse platteland. Er zijn Loch Ness, de Schotse Hooglanden en een boel kastelen vol geschiedenis en legendes.

- Als je dan toch in Schotland bent, probeer je net zo goed de traditionele Schotse gerechten en drankjes uit. We hebben het natuurlijk over de vele whiskydistilleerderijen en haggis. Als je je slagaders wilt trainen, probeer dan een gefrituurde Marsreep!

PortugalAls je een zonnige, mooie en culturele stad wil bezoeken, is Lissabon de perfecte keuze. Het heeft een geweldige sfeer, veel charme, stranden, culturele monumenten, lekker eten en een bruisend nachtleven.

- In de wijk Bairro Alto vind je meer dan 250 bars. Luister er ook naar wat Fado-muziek!

- Ooit bekend om haar gedroogde kabeljauw (Bacalhau), biedt Lissabon nu oude koffiehuizen, tavernes en hoogwaardige restaurants. Proef sowieso de zeevruchten en gegrilde sardienen!

- Probeer de beroemde vla-taarten. Je kan op de geur van de lekkernij afgaan of de stoet mensen volgen die zich een weg banen naar Pasteis de Belem, de 170 jaar oude bakkerij die gespecialiseerd is in Portugese vlaaien met een gekarameliseerde bovenkant.

- Lissabon is de perfecte plek om van de Atlantische lucht te genieten, te zonnebaden en op golven te surfen.

- Bezoek ook Sintra. De stad ligt op minder dan een uur van het grootste station van Lissabon. Sintra lijkt wel uit een sprookje te komen. Er zijn bergen, exotische tuinen en paleizen. Perfect voor een dagje uit!
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)