Schrijf een interessant eerste bericht

Schrijf een interessant eerste bericht
Als je je datingprofiel af hebt, dan is je queeste nog maar halfweg! Om succes te hebben, moet je proactief zijn. Wacht niet tot je match contact met je opneemt. Trek je stoute schoenen aan en zet zelf de eerste stap. Dat is niet zo eenvoudig als het klinkt. Je moet ervoor zorgen dat je bericht wordt gelezen en dat je match zich geïnteresseerd genoeg voelt om te reageren. We geven je bij dezen enkele handige tips voor het schrijven van dat super belangrijke eerste bericht.
Maak de eerste zin interessantLet op de eerste zin van je bericht, want dit is het eerste dat je match ziet. We hebben allemaal al de simpele opties geprobeerd, zoals "hoi" of "Hoe gaat het?" of "Waarmee ben je bezig?" Probeer deze te vermijden.

Een kort, maar lief eerste berichtjeSchrijf geen saai twaalf-in-een-dozijn bericht dat je naar iedereen stuurt. Neem de tijd en lees haar/zijn profiel, zodat je een persoonlijk en attent berichtje kan achterlaten. Het toont dat je in hun persoonlijkheid bent geïnteresseerd en niet alleen in hun profielfoto's.

Hou de eerste berichten kort maar krachtig. Je hoeft niet zijn/haar hele profiel te reciteren, maar laat gewoon blijken dat je het hebt gelezen en dat je het boeiend vond.

Gebruik van emoticonsDe regel 'alles met mate' is hier van toepassing. Laat emoticons niet de pan uitswingen. Niet iedereen weet een overmatig gebruik van smileys te appreciëren. Je bent immers niet tegen je beste vriend(in) bezig. Gebruik woorden om je gevoelens en gedachten te uiten. Je match wil geen geheime codes moeten ontcijferen.

"Probeer creatief en grappig te zijn, maar niet grof!"

Sluit af met een vraagDit klinkt misschien vreemd, maar je bericht afsluiten met een vraag helpt om antwoord te krijgen van je match. De vraag kan zijn wat je maar wilt. Het kan gaan over iets dat je aandacht trok op hun profiel, een gemeenschappelijke interesse, een favoriete vakantiebestemming of gewoon of ze de voorkeur geven aan 'Dark' of 'Stranger Things'! Probeer creatief en grappig te zijn, maar niet grof!

Spellingcontrole is verplichtControleer voor je je bericht verzendt of je geen spelling- of grammaticafouten hebt gemaakt. Een bericht vol fouten geeft de indruk dat je geen moeite hebt gedaan.

Hier zijn enkele voorbeelden van berichten die je niet wilt verzenden:

"Hoi! Je bent zo lekker." - Nee, verzend geen seksuele of objectiverende berichten. Je kunt iemand op andere manieren een compliment geven.

"Je hebt leuke borsten." - Serieus? Nee, nee en, nogmaals, nee. Het mag dan wel leuk zijn om complimenten te krijgen, maar iets in deze aard laat zien dat je maar in één ding geïnteresseerd bent.

Elke slechte en/of goedkope grap - Bewaar je flauwe grappen voor je vrienden, maar probeer er asjeblieft geen gesprek mee te starten. Bewaar je humor (of het gebrek eraan) voor wanneer je die persoon een beetje beter kent!

"Ik vind je profiel leuk. Hier is mijn nummer ... bel me." - Direct je telefoonnummer geven zonder voorgaand gesprek ziet er raar uit. Het lijkt dan een beetje alsof je alleen zijn of haar telefoonnummer te pakken wil krijgen. Wacht tot je de andere persoon hebt leren kennen voordat je om een telefoonnummer, adres of e-mailadres vraagt!

Schraap al je moed bijeen om hier een match te vinden nu je weet wat te schrijven en wat te vermijden. Het personeel van AmorDating wenst je veel succes!
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)