Wat niet te doen bij online daten

Wat niet te doen bij online daten
Het internet bulkt van tips voor online daten. Vaak wordt er gefocust op welke foto's je moet kiezen, wat je op je profiel moet schrijven enzovoort, maar je vindt zelden advies over wat je beter NIET doet als je online date. Het AmorDatingteam heeft hiervoor gelukkig goed advies! Lees onderstaande tips en maak nooit meer dezelfde fouten.
Wees eerlijkWees altijd eerlijk over je bedoeling en motieven. Maak duidelijk of je op zoek bent naar een flirt, vriendschap of een langdurige relatie. Jij zou het ook niet leuk vinden als iemand eerst zei dat hij/zij een relatie wou, om later te ontdekken dat er met je voeten werd gespeeld.

Gebruik geen oude foto'sHet is belangrijk om recente foto's als profielfoto's te gebruiken. We geloven dat die ene foto van tijdens de middelbare school perfect is, maar dat was tien jaar geleden – je bent intussen veranderd. Zoek of maak een nieuwe foto van jezelf, die laat zien hoe je er nu uitziet.

Mensen reageren beter op mensen die eerlijk zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat wanneer je je match persoonlijk ontmoet, ze de verschillen tussen jou en je oude foto sowieso zullen opmerken. Ze kunnen zich dan gaan afvragen of er nog dingen zijn waarover je gelogen hebt.

"Het is beter om iets niet te vermelden, dan om er gewoon over te liegen. En met 'kleine dingen' doelen we niet je relatiestatus!"

Niet overdrijvenDoe je niet beter voor dat je bent om indruk op iemand te maken. Dat leidt alleen maar tot teleurstelling. Je bent niet verplicht om aspecten van je leven waarover je niet tevreden bent online te zetten. Maar erover liegen is uit den boze. Leg het eventueel pas op tafel als je iemand wat beter hebt leren kennen. Het is beter om iets niet te vermelden, dan om er gewoon over te liegen. En met 'kleine dingen' doelen we niet je relatiestatus!

Wees er eerlijk over of je single bent of niet. Lieg ook niet over dingen die gemakkelijk te controleren zijn, zoals leeftijd, lengte en gewicht. Er is een duidelijk visueel verschil tussen een lengte van 185 cm en 160 cm. Onderstaande foto's illustreren de meest voorkomende leugens die mensen schaamteloos op hun profiel verkondigen.

Verwacht niet dat de perfecte persoon je zomaar zal vinden, doe zelf ook je bestIn plaats van te klagen over de berichten die je krijgt van matches waarvan je vindt dat ze niet geschikt zijn, kan je zelf ook een aantal mensen uitzoeken en berichten sturen. Neem het heft in eigen handen!

Wees niet onbeleefd als je iemand afwijstEr zijn goede en slechte manieren om mensen af te wijzen, zowel in de virtuele als in de echte wereld. Doe het kort en krachtig, maar zachtaardig. Bedank hen voor de interesse en wens hen veel geluk met hun zoektocht.

Geef niet te weinig informatieZoek een comfortabele balans tussen te weinig en te veel informatie vrijgeven. Als je niet voldoende in je profiel of vragenlijst aanbiedt, krijgt je een té breed scala aan matches. Met andere woorden kan het teveel weglaten van informatie je kans op het vinden van een goede match schaden. Geef een paar weetjes over jezelf, zodat mensen een conversatie kunnen starten over vergelijkbare interesses. Maar pas op: het ophoesten van tevéél informatie is dan weer niet veilig.

"Probeer positief en opgewekt te zijn, maar blijf trouw aan jezelf."

VeiligheidDit slaat op het uitdelen van informatie, maar ook op hoe je dates benadert. Wanneer je stukjes van je leven toont, probeer je een bepaald beeld van jezelf te schetsen. Zeg dat je van sport houdt en dat je graag elk weekend tennist, maar vermeld NIET waar, bijvoorbeeld. Wat betreft dates zorg je er best voor dat je iemand (vrienden of familie) op de hoogte stelt van je plannen. Vertel ze waar je bent en voor hoelang, en hou altijd je telefoon bij je.

Gebruik vriendenBetrek je vrienden bij het online datingproces. Ze kunnen je helpen bij het schrijven van je profiel door advies te geven of door je tekst te proeflezen, ze kunnen je online matches helpen keuren en, het allerbelangrijkste, je kan ze laten weten waar je bent wanneer je met je match afspreekt.

Blijf positiefNegatief zijn helpt je niet bij online dating. Het is prima om over kleine dingen te klagen, maar boom niet door over problemen op het werk, vervelende buren of familie. Probeer positief en opgewekt te zijn, zonder jezelf te verliezen.

Vermijd clichés in je profielLange strandwandelingen, luisteren naar alle soorten muziek, graag feesten, met plezier gezellig thuisblijven met een fles wijn - iedereen schrijft hetzelfde. Clichés zijn clichés omdat ze waar zijn, maar ze zijn ook saai en onderscheiden je niet van de honderden andere mensen die ook van lange strandwandelingen houden.

Wees een beetje specifieker bij het beschrijven van je hobby's en interesses. In plaats van te schrijven dat je van 'lange strandwandelingen' houdt, vermeld je beter een geweldige vakantie die je beleefd hebt. Ook: niémand houdt van alle soorten muziek. Noem in plaats daarvan je favoriete band die je ooit eens live hebt gezien of het album dat je telkens weer weet te raken. Schrijf interessante dingen over jezelf, waarmee je met kop en schouders uitsteekt boven de massa.
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)