Wat te doen na een breuk

Wat te doen na een breuk
Sommige break-ups zijn welgekomen, andere dan weer niet. Heb je net iemands hart gebroken? Of heeft iemand dat van jou in miljoenen kleine stukjes geslaan? Het AmorDatingteam is er om je te helpen.

Een onderzoek gepubliceerd in 'Journal of Neurophysiology' suggereert dat het trauma van uit elkaar gaan zeer ernstig kan zijn, omdat afwijzing in de liefde primitieve gebieden in de hersenen beïnvloedt die te maken hebben met motivatie, beloning en verslaving. De studie verklaart waarom een breuk samenvalt met gevoelens van pijn en waarom er in navolging van een breuk extreem gedrag kan optreden.

Hieronder staan enkele manieren om je beter te doen voelen na een breuk en advies over wat je beter niet doet net nadat het uitgaat.
Het kost tijdJe moet stoppen met denken dat het meteen beter zal worden. Geef jezelf de tijd om te rouwen over het verlies van een vriendschap en een partner. Het is beter het rouwproces meteen door te maken, dan om te proberen je onontkoombare gevoelens te vermijden.

Ga niet te snel een nieuwe relatie aanEr is een verschil tussen genieten van opnieuw single zijn (zorg ervoor dat je veilig vrijt!) en meteen weer in een andere relatie stappen. Je voelt misschien een goede band met iemand nieuw, maar de timing is allesbehalve ideaal. Wees dus voorzichtig en pak een nieuwe relatie traag aan, om deze alle kansen te geven.

Stop herinneringen aan de relatie wegOf het nu foto's, kaarten en brieven of cadeautjes zijn, stop het allemaal tijdelijk weg als je de aandenken niet wilt weggooien. Of geef ze aan een vriend om ze voorlopig bij te houden. Vernietig zeker niet alles in zeven haasten, je krijgt er later misschien spijt van.

Post niet elke gedachte op FacebookTechnologie is leuk. Het stelt ons in staat geweldige momenten met vrienden te delen en verbonden te blijven. Maar niet iedereen hoeft na je breuk al je bedenkingen te weten. Sommige dingen kunnen beter niet in het openbaar gezegd worden. Vertrouw al die gevoelens toe aan een goede vriend. Het kan extreem lastig zijn voor je vrienden wanneer je persoonlijke dingen over je ex online zet.

Vertrouw op vrienden, maar overstelp ze nietHet is geweldig om vrienden te hebben die je door moeilijke tijden heen helpen. Probeer echter niet te lang alle aandacht naar jou toe te trekken. Doe na verloop van tijd ook terug de moeite om naar je vrienden te luisteren. Zij kunnen ook een moeilijke tijd doormaken. Of misschien hebben ze leuk nieuws dat ze met je willen delen, maar maken ze zich zorgen over hoe jij zal reageren.

Zoek een hobbyDit is een goede manier om je op iets anders te focussen. De opties zijn legio: een schilder- of kookles, muziek- of danslessen, of gewoon naar de fitness gaan. Neem de eerste stap, kom terug buiten en leid jezelf af met een leuke activiteit!

Neem geen dramatische, levensveranderende beslissingAls je net uit elkaar bent gegaan, dan is het makkelijk om op zoek te gaan naar iets dat je beter zal doen voelen. Breng in elk geval GEEN drastische verandering in je leven aan, zoals een gek nieuw kapsel, stoppen met je studie, je werk opzeggen of plots verhuizen.

Knijp er even tussenuitIn lijn met het advies om geen plotse beslissingen te nemen, raden we je aan om een leuk en ontspannend weekendje weg te ondernemen. Zo kan je er even tussenuit, zonder dramatische veranderingen in je leven door te voeren. Je kan een vriend(in) meenemen om je te ondersteunen in deze moeilijke periode. Probeer je trip ook niet te lang te rekken, aangezien je nog veel emoties moet verwerken.

Blijf positief en denk aan je toekomst. Geniet van het leven en maak je geen zorgen om wat er in het verleden ligt.
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)