Van afspraakje naar relatie. Hoe?

Van afspraakje naar relatie. Hoe?
Voor sommige mensen betekenen 'daten' en 'relatie' precies hetzelfde. Voor anderen is 'daten' wat losser en kan het betekenen dat je nog met andere mensen afspreekt, terwijl 'een relatie hebben' een zekere mate van ernst aangeeft. De relatie naar een hoger niveau tillen kan moeilijk zijn, maar waar de meeste mensen mee worstelen, is het gesprek over de overgang van 'afspraakje' naar 'relatie'.
Voor sommige is een relatiestatus vrij duidelijk, voor andere minder. Verschillende mensen beschouwen verschillende dingen als duidelijke aanwijzingen dat ze in een relatie zitten: seks hebben, de ouders ontmoeten of elkaars vrienden leren kennen. Uiteindelijk hangt het af van wat beschouwd wordt als overgangsmoment.

"Je merkt misschien zelf op dat je de betekenis van een zekere stap erkent, bijvoorbeeld het ontmoeten van zijn/haar ouders, en dat je partner het daarop eens is dat dit inderdaad een grote stap is in een r-e-l-a-t-i-e. Bingo, dat gesprek is in orde."

Ongeacht hoe ver jij en je lief staan in de relatie, sommige mensen voelen zich meer op hun gemak bij een open gesprek over de verschillende stappen in een relatie. Een relatie hebben betekent niet dat je moet gaan samenwonen, je verloofd of getrouwd moet zijn en kinderen moet krijgen. Voor de meeste de mensen is er gewoon een gesprek nodig dat bevestigt dat je om elkaar geeft en dat je trouw blijft aan elkaar.

Er zijn verschillende manieren om je relatie te bespreken. Als je geluk hebt, dan komt het gesprek spontaan. Je merkt misschien zelf op dat je de betekenis van een zekere stap erkent, bijvoorbeeld het ontmoeten van zijn/haar ouders, en dat je partner het daarop eens is dat dit inderdaad een grote stap is in een r-e-l-a-t-i-e. Bingo, dat gesprek is in orde.

Als je minder geluk hebt, dan moet je actief een gesprek starten om te kijken of jullie wel op dezelfde golflengte zitten. Als je het niet leuk vindt om deze conversatie te starten, vind dan een aanleiding. Je kan niet zomaar je lief vastgrabbelen met de woorden: "Luister, ben je serieus of zijn we elkaars tijd aan het verdoen?" Dat is geen goed idee voor meerdere redenen. Onder andere omdat het klinkt als een ultimatum. Je loopt dan het risico uit elkaar te gaan, tenzij je partner een aanzoek doet of een gelijkaardig groot gebaar maakt. Het moeten beantwoorden van een onverwachte vraag over je ralatie, zet ook een enorme druk op je partner.

"Geef hem/haar wat tijd om het uit te zoeken ... maar niet te lang."

Sommige mensen houden ervan om de tijd te nemen om te beslissen over een relatie, niet omdat ze bang zijn of omdat ze er geen willen – het is gewoon hoe ze zijn. Je moet dat respecteren en geduld hebben. Laat je partner zien dat je geniet van je tijd samen. Geef hem/haar wat tijd om het uit te zoeken ... maar niet te lang. Je wilt niet jarenlang afspreken en dan nog steeds niet echt weten of je gewoon aan het spelen bent of een serieuze relatie hebt!
Voeg toe aan favorieten
Verwijder uit je favorieten
Maak vandaag een GRATIS profiel aan!
Vind liefde op de eerste klik. Meer dan 40.000 singles wachten op jou :)